Pääsivulle

Blogi

Yael & Mirja

Omat koirat

Luonnetesti

Hajuaisti

Haukkuminen

Agility

Toko

Koiratanssi

Harrastukset

Lemmikit

In English


KENNEL AGIDREAMS

Trimmaus Koulutus  Rescue Kasvatus Terveys Sisäsiisteys Palaute

TOKO

 

TOKO eli tottelevaisuuskoe, on harrastuslaji, jota perinteisesti palveluskoirien omistajat harrastavat. Myös tottelevaisuusharjoituksia kutsutaan tokoksi. Virallinen toko tähtää kilpailuihin, joissa on erilaisia tasoja, kuten alokasluokka, avoin luokka, voittajaluokka ja erikoisvoittajaluokka.

Tokoa voi jokainen myös harrastaa kotonaan oman koiransa kanssa. Peruskomentoja ovat tänne, istu, maahan, seuraa. Suosittelen lämpimästi liittymistä paikalliseen koirakerhoon, jotka usein järjestävät tottelevaisuusharjoituksia, sillä koira usein käyttäytyy eri tavalla yksin kotona, kuin tilanteessa, jossa on paljon koiria, hälinää ja ihmisiä ympärillä.

Toko perustuu koiran ja ohjaajan yhteistyöhön. Koiran tulee suorittaa komennot iloisesti ja reippaasti. Kokeessa koiraan koskeminen johtaa hylkäämiseen. Vaikka ei kilpailla haluaisikaan, on kaikille koirille hyvä opettaa perusasiat. Tottelevaisen koiran kanssa on ilo näyttäytyä "ihmisten ilmoilla".

Blogini / toko

Koirarotuja, joita on ollut kursseillamme

Jos haluat koulusta itsellesi tai ryhmällesi, ota yhteyttä p. 0400-208586 / Yael
Tunnin hinta on 30 euroa / ryhmä.

KISAMENESTYSTÄMME:

Vuonna 2007 innostuimme tauon jälkeen tokosta uudelleen ja Niina tuli kolmanneksi Suomen Villakoirakerhon tokomestaruuskisoissa.

Noora voitti 6.6.2004 Danielin kanssa nuorten SM-kisan, sarjassa 10-13-vuotiaat! Sen myötä tuli kolmas ykköstulos 165 p. tokon alokasluokassa, TK1 koulutustunnus ja siirto avoimeen luokkaan. Nooran ensimmäiset viralliset kisat olivat 15.5.2002 Huonoa tuuria oli, että ne järjestettiin neljä päivää luonnetestin jälkeen samalla kentällä. Noora vilkuili huolestuneesti ympärilleen, että mistä seuraavaksi tipahtaa tynnyri niskaan, joten keskeytin kisan suosiolla.