Pääsivulle

Blogi

Yael & Mirja

Omat koirat

Luonnetesti

Hajuaisti

Haukkuminen

Agility

Toko

Koiratanssi

Harrastukset

Lemmikit

In English


KENNEL AGIDREAMS

Trimmaus Koulutus  Rescue Kasvatus Terveys Sisäsiisteys Palaute

TRIMMAUS

 

Ajanvaraus:
p. 050 594 3949 / Yael 

Villakoiran trimmaus
Bichon frisen trimmaus

 

Blogini / trimmaus

Video 1: Koiran etutassun karstaaminen
Video 2: Korvien nyppiminen & kynsien leikkaus

Koiran turkin selvittelyssä korostamme oikeita otteita, jolloin toimenpide on koiralle kivuton. Karstan oikea käyttö on ihosta ylöspäin, ei ihoa pitkin raapien. Takku selvitellään omia sormia vasten takun juuresta kiinni pitäen, ei koskaan repimällä. Koiraa ei saa kuristaa, vaan ote on kurkun sijasta leukaluista. Ote koirasta on tukevan rauhallinen, ei "pihtiote".

Opetamme myös mielellämme kuinka kotitrimmi tehdään. Eli kun koiran tuo trimmattavaksi, voimme opettaa kädestä pitäen, kuinka se onnistuu. Opetamme myös, kuinka koiran käsittely onnistuu ja annamme tarvittaessa selvät kotiläksyt turkin hoidon helpottamiseksi.

Erityisen tärkeää on pitää koiran virtsa- ja peräaukko auki, etteivät ne huopaannu umpeen. Samoin takajalkojen sisäreidet on herkkää aluetta, jossa ihoa kiristävät huovat aiheuttavat koiralle kärsimystä. Kynnet eivät kaikilla koirilla kulu luonnollisesti, vaan ne on leikattava niin, ettei tassujen virheasentoja pääse syntymään liian pitkien kynsien vuoksi. Kuvasarja virtsa-aukon pahasta huopaantumisesta + liian pitkistä kynsistä.

Kun koira on totutettu käsittelyyn ja se luottaa ihmiseen, trimmaus on koiralle kuin nautittava hieronta ihmiselle.

Hetki laatuaikaa vain koirallesi. Omistaja on aina lämpimästi tervetullut mukaan trimmaukseen.