Pääsivulle

Blogi

Villakoira

Undulaatti

Kanarialintu

Akvaario

Gerbiili

Hamsteri

Hiiri

Rotta

Marsu

Sammakko

Tulilisko

Anolis

Leopardigekko

Harrastukset

 

 


Perheellämme on aina ollut lemmikkejä, jotkut lajit olleet yhden eläimen eliniän, jotkut lajit jääneet pysyvästi.

       Palaute Etsin kotia Nettikauppa

KÄÄPIÖKYNSISAMMAKKO, Hymenochirus boettgeri KIINANKELLOSAMMAKKO, Bombina Orientalis

 

Kääpiökynsisammakko (Hymenochirus boettgeri)

Pieniä akvaariokaloja voi pitää sekä lisko- että sammakkoakvaariossa, mutta on varmistettava, etteivät kalat näyki liskoja / sammakoita. Ongelmaksi voi myös muodostua liskojen / sammakoiden ruoan saanti, jos nopeat pikkukalat ahmivat kaiken ruoan. Parhaiten liskot ja sammakot viihtyvät lajiakvaariossa.

Liskoille ja kynsisammakoille sadan litran akvaario on ihanteellinen. Sekä vesiliskot että kynsisammakot lisääntyvät akvaariossa jos ne viihtyvät. Mädin voi joko heittää pois tai antaa poikasten kehittyä. Vesiliskot eivät syö mätimuniaan eivätkä poikasiaan, mutta sammakot on siirrettävä pois kudun ulottuvilta.

Kiinankellosammakko (Bombina Orientalis)

Kiinankellosammakoiden akvaario tulisi sisustaa siten, että akvaariossa on myös kuivan maan alueita. Akvaario täytetään noin puolilleen vettä. Vedessä tulisi olla pintakasveja kuten vesisaniaista, joka osin kasvaa myös vedenpinnan päälle.

Ihanteellinen lämpötila on noin 20 astetta.

Sammakot syövät mm. jauhomatoja ja sirkkoja, joita syötetään pinseteillä. Jauhomadot voi ruokkia myös ruokakupista. Sammakot tarvitsevat suodattimen, mutta sammakot eivät pidä siitä, että akvaariossa on liian kova virtaus, itse käytän ulkosuodatinta. Vettä on vaihdettava säännöllisesti, sammakot tarvitsevat puhtaan veden viihtyäkseen.Sammakkoaiheisia linkkejä:

Suomen herpetologinen yhdistys
Sammakkolampi

Marikan kääpiökynsisammakkosivut
African Dwarf Frogs / Dorota's homepage in english

Tiia Vattulaisen kiinankellosammakkosivut
Marikan kiinankellosammakkosivut
Kiinankellosammakkosivut englanniksi, kuvia